Події

Нардепи пропонують збільшити статутний капітал ЕКА до мінімальних 2 млрд грн

Народні депутати Борис Приходько ("Довіра") і Дмитро Наталуха ("Слуга народу") пропонують збільшити статутний капітал Експортно-кредитного агентства (ЕКА) з нинішніх 200 млн грн до мінімальних 2 млрд грн, свідчить зареєстрований в парламенті законопроект № 3793.

У супровідних документах до законопроекту на сайті Верховної Ради зазначено, що він також пропонує розширити коло компаній, які можуть претендувати на підтримку агентства.

Нинішній закон про ЕКА визначає виключний перелік товарів переробної промисловості, які підтримуються ЕКА. Депутати ж пропонують розширити сферу діяльності агентства на товари, роботи і послуги українського походження, свідчить текст документа.

Згідно із законопроектом, парламентарії також пропонують виключити кредити з держбюджету для підтримки ЕКА, залишивши тільки один вид держпідтримки - держгарантії для забезпечення виконання боргових зобов'язань ЕКА. Проект закону також пропонує додатково розширити можливість ЕКА страхувати і перестраховувати експортний факторинг, зазначено в пояснювальній записці.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ