Події

США нададуть $ 2 млрд двом виробникам препаратів від коронавірусу

Федеральний уряд США виділив $ 2 млрд двом фармацевтичним компаніям на підтримку розробки та виробництва експериментального препарату і потенційної вакцини від коронавірусної інфекції COVID-19.

Компанія Novavax Inc. повідомила, що отримає $ 1,6 млрд для фінансування експериментальної вакцини від коронавірусу і забезпечення масштабного виробництва. З огляду на це фінансування компанія має намір поставити 100 млн доз вакцини, що, ймовірно, відбудеться до кінця року.

Novavax почала тестувати вакцину NVX-CoV2373 у травні в Австралії під час невеликого дослідження. Фінансування дозволить їй почати "третю фазу" дослідження, яка включатиме до 30 тис. учасників і почнеться восени, повідомила компанія.

Тим часом Regeneron Pharmaceuticals (SPB: REGN) Inc. отримала федеральний контракт сумою $ 450 млн на виробництво декількох тисяч доз експериментального препарату від коронавірусу, які уряд безкоштовно роздасть пацієнтам у разі, якщо їх використання буде схвалено регуляторами.

У контракті передбачений неназваний компанією обсяг препарату, який Regeneron планує отримати до осені. Компанія тестує свій препарат, який є комбінацією двох антитіл, як противірусного засобу для вже заражених пацієнтів і тимчасового профілактичного препарату для того, щоб уникнути зараження.

Раніше Regeneron отримала федеральне фінансування в розмірі $ 167,5 млн євро для допомоги в розробці препарату від коронавірусу.

Акції Novavax під час торгів у вівторок дорожчають на 28,3%, ціна паперів Regeneron збільшується на 3,4%.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ