16:27 08.07.2020

Іран не приймає пропозиції України про переговори щодо компенсації за збитий літак "МАУ"

2 хв читати
Іран не приймає пропозиції України про переговори щодо компенсації за збитий літак "МАУ"

Іран не готовий прийняти пропозицію України про переговори щодо компенсації за літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", збитий біля Тегерана, повідомив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін "BBC Україна".

"Буквально сьогодні (7 липня - ІФ) ми отримали комунікацію з Тегерана про те, що іранська сторона не готова прийняти пропозицію Києва про переговори", - сказав Єнін в інтерв'ю "BBC Україна", опублікованому в середу.

Заступник глави МЗС також зазначив, що тому поки що зарано говорити про якісь суми компенсації.

"Річ у тому, що визначення суми є результатом дуже комплексної експертизи, враховуються абсолютно всі обставини справи", - пояснив він.

Також Єнін додав, що все залежить від політичної волі іранської сторони, та висловив сподівання на те, що іранська сторона "все-таки під впливом низки чинників погодиться якнайшвидше розпочати переговорний процес".

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, був збитий у районі Міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, чотири - Афганістану, по три - ФРН та Великої Британії. Іранська влада 11 січня визнала, що Boeing помилково збили іранські військові.

Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА