20:46 08.07.2020

СБУ про висловлювання Гонтаревої: закликаємо екс-чиновників не сіяти панічні настрої та не розхитувати економічну стабільність держави

2 хв читати
СБУ про висловлювання Гонтаревої: закликаємо екс-чиновників не сіяти панічні настрої та не розхитувати економічну стабільність держави

Служба безпеки України закликає всіх колишніх чиновників утриматися від неоднозначних коментарів, не сіяти панічні настрої серед населення та не розхитувати економічну стабільність держави, повідомляє прес-центр СБУ.

"Сьогодні у багатьох засобах масової інформації поширюються коментарі колишнього керівництва Національного банку України, яке заявило про те, що МВФ має "заморозити" співпрацю з Україною та вимагати достроково погасити кредити. Служба безпеки України поважає право кожного громадянина на свободу висловлювань, однак вважає неприпустимим оголошення заяв, які можуть заподіяти шкоду національній безпеці держави, зокрема, у фінансово-економічній сфері та негативно вплинути на ситуацію в країні", - йдеться у повідомленні відомства на сторінці у Facebook.

У зв'язку з цим СБУ закликає всіх екс-чиновників "утриматися від таких неоднозначних коментарів і піклуватися про національні інтереси України, а не сіяти панічні настрої серед населення та розхитувати економічну стабільність держави".

Раніше екс-глава Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарева закликала Міжнародний валютний фонд (МВФ) призупинити платежі в Україну до призначення урядом нового незалежного глави НБУ.

"Щоб захистити реформи, які ми провели, МВФ має оголосити, що він не здійснюватиме жодних подальших платежів Україні, якщо Зеленський не призначить главу (НБУ - ІФ), який захищатиме реформи", - сказала вона в інтерв'ю виданню Central Banking.

За словами Гонтаревої, МВФ має також розглянути питання про вимогу повернення попередніх виплат Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА