Події

Російські найманці продовжують нарощувати мінні поля, в смузі відведення виявлено 11 танків

спостережний політ безпілотного літального апарата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував розміщення 11 танків Т - 64 і 152-міліметрової самохідної гаубиці 2С5 "Гіацинт С" поблизу непідконтрольного Уряду України селища Лутугине Луганської області, тобто з порушенням лінії відведення, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил.

Також українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) зазначає, що російські найманці продовжують нарощувати мінні поля в прямій близькості до ділянки розведення сил і засобів "Петровське".

"Крім цього, з метою приховування озброєння і військової техніки, російські окупанти зривають заплановані спостережні польоти місії, шляхом обстрілів зі стрілецької зброї безпілотних літальних апаратів СММ ОБСЄ", - повідомляють у прес-центрі.

За даними Міноборони, українська сторона СЦКК занепокоєна тим, що російсько-окупаційні війська продовжують демонструвати стійке небажання дотримуватися Мінських домовленостей і відверто ігнорують взяті на себе зобов'язання в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи. "Своїми діями вони підтверджують прагнення до подальшого загострення міжнародного збройного конфлікту і наражають на небезпеку мирне населення в окупованих ними населених пунктах", - наголошується в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ