10:34 24.07.2020

Поліція продовжує пошуки зловмисника з Полтави, котрий тримав у заручниках поліцейського

2 хв читати
Поліція продовжує пошуки зловмисника з Полтави, котрий тримав у заручниках поліцейського

Правоохоронці в п'ятницю продовжують пошуки людини, яка взяла в заручники поліцейського, а потім відпустила його. У пошуковій операції задіяно авіацію, працюють кінологи.

"Станом на ранок п'ятниці пошукова операція триває. Всю ніч поліцейські служби обстежували місцевість, працюють також кінологи, задіяна авіація - вертоліт", - розповіли агентству в прес-службі Нацполіції України.

У Нацполіції закликали місцевих жителів не намагатися контактувати зі зловмисником і пробувати затримати, а повідомити про його місцеперебування правоохоронцям, оскільки ця людина озброєна і може становити небезпеку. У поліції зазначили, що він тікав і гранатою в руці.

Як повідомлялося, в Полтаві 23 липня зранку було розпочато спецоперацію із затримання підозрюваного в незаконному заволодінні транспортним засобом, який, намагаючись уникнути відповідальності, вчинив опір, погрожував співробітникам поліції гранатою РГД-5 і взяв працівника карного розшуку в заручники.

Після переговорів зловмисник відпустив взятого в заручники поліцейського в обмін на начальника Управління карного розшуку Головного управління Нацполіції України в Полтавській області Віталія Шияна, зажадав автомобіль і вирушив ним разом із новим заручником у бік виїзду з міста, після чого їздив дорогами Решетилівського району Полтавської області.

Поліція повідомила, що зловмисник є місцевим жителем, йому 32 роки, його звуть Роман Скрипник і він неодноразово був судимий за скоєння майнових злочинів і зберігання наркотичних речовин. Запропонована ним вимога - не притягувати його до кримінальної відповідальності.

Після зловмисник, який захопив заручника і залишив місто наданим йому правоохоронцями автомобілем, посеред дороги залишив автомобіль і зник у лісопосадці, заручник неушкоджений.

Створено оперативний штаб у складі працівників прокуратури Полтавської області, Головного управління Нацполіції та управління СБУ в області.

Прокуратура Полтавської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом посягання на життя співробітників правоохоронних органів і захоплення їх як заручників, зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу (ст.348, ст.349, ч.1 ст.263 КК України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА