12:43 01.08.2020

"Полтавський терорист" був ліквідований снайпером і підірвався на власній гранаті - Аваков

3 хв читати
"Полтавський терорист" був ліквідований снайпером і підірвався на власній гранаті - Аваков

"Полтавський терорист" Роман Скрипник поводився неадекватно і був ліквідований в результаті злагодженої роботи поліцейських, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Нічні події в Опішні. На жаль, знову неадекватна поведінка "полтавського терориста", який кілька днів переховувався. У результаті злагодженої роботи поліцейських зловмисник був ліквідований снайпером і підірвався на власній гранаті", – написав міністр в акаунті в Твіттер в суботу.

Аваков подякував поліції за професійну роботу.

У свою чергу заступник глави МВС Антон Геращенко опублікував на сторінці у Фейсбуці відео ліквідації "полтавського терориста" Скрипника, на якому видно, що утримуваний у заручниках поліцейський не постраждав.

"Снайпер КОРДу отримав команду на ліквідацію небезпечного злочинця, який тримав у заручниках співробітника поліції і погрожував підірвати гранату. Точним пострілом снайпера в голову він був убитий на місці. Заручник встиг відскочити в сторону і залишився неушкодженим", – зазначив Геращенко.

Як повідомлялося раніше, в Полтаві 23 липня зранку розпочалась спецоперація із затримання підозрюваного в незаконному заволодінні транспортним засобом, який, намагаючись уникнути відповідальності, вчинив опір, погрожував співробітникам поліції гранатою РГД-5 і взяв працівника карного розшуку в заручники.

Після переговорів зловмисник відпустив взятого в заручники поліцейського в обмін на начальника Управління карного розшуку Головного управління Нацполіції України в Полтавській області Віталія Шияна, вимагав автомобіль і вирушив на ньому разом із новим заручником в напрямку виїзду з міста, після чого їздив дорогами Решетилівського району Полтавської області.

Поліція повідомила, що зловмисник – місцевий житель, йому 32 роки, його звуть Роман Скрипник і він неодноразово судимий за скоєння майнових злочинів і зберігання наркотичних речовин. Його вимогою було не притягувати його до кримінальної відповідальності.

Після зловмисник, який захопив заручника і залишив місто на наданому йому правоохоронцями автомобілі, посеред дороги залишив автомобіль і зник у лісопосадці, заручник залишився неушкодженим.

"01 серпня, близько 02.00, на околиці селища Опішня Зіньківського району під час проведення розшукових заходів щодо розшуку Скрипника в один із нежитлових будинків зайшов начальник Зіньківського відділення Гадяцького відділу поліції капітан поліції Гума і виявив злочинця. Надалі Скрипник, погрожуючи гранатою, взяв у заручники поліцейського", – написав Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у ніч на суботу.

Геращенко зазначив, що у співробітника поліції була табельна зброя

"Злочинця точним пострілом ліквідували співробітники поліцейського спецназу КОРД. У заручника було три секунди для того щоб відскочити від місця вибуху гранати. Він залишився живим і неушкодженим", – наголосив Геращенко.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань( ДБР), розташованого в місті Полтаві, почали досудове розслідування за фактом заподіяння тілесних ушкоджень, від яких настала смерть 32-річного громадянина під час затримання співробітниками Головного управління Нацполіції в Полтавській області, повідомила прес-служба ДБР.

"За попередньою інформацією 1 серпня 2020 року близько 3.00 ночі в селі Опішня Зіньківського району правоохоронці знайшли чоловіка, який 23 липня в Полтаві захопив заручників, а потім втік і переховувався. Під час його затримання поліцейські застосували табельну вогнепальну зброю, викликавши вогнепальне поранення голови. Крім того, стався вибух бойової гранати, яку тримав у руках загиблий", – наголошується в повідомленні.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 365 і ч. 1 ст. 115 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу та умисне вбивство).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА