16:43 01.08.2020

Затримані росіяни не мали наміру залишати Білорусь і летіти в Стамбул – СК Республіки

2 хв читати
Затримані росіяни не мали наміру залишати Білорусь і летіти в Стамбул – СК Республіки

Слідчий комітет Білорусі має докази, що затримані в Мінську росіяни не мали наміру залишати республіку і летіти в Стамбул, заявив представник відомства Олександр Агафонов.

"Як з'ясувало слідство, летіти туди (в Стамбул – ІФ) вони не мали наміру", – заявив Агафонов в ефірі білоруського телеканалу ОНТ в п'ятницю.

Він уточнив, що всі затримані в Білорусі росіяни допитані за участю захисту, "їх свідчення непослідовні, а цілі перебування в Білорусі суперечливі".

Агафон заявив, що, за словами допитаних, "11 осіб мало намір летіти до Венесуели, 15 слідувало в Турецьку Республіку, два – на Кубу, один – в Сирію, один – не знав, куди летить, ще троє відмовилися від свідчень".

"Видається сумнівним, що одним рейсом в літаку можна зробити переліт до країн різних континентів", – додав він.

Як повідомлялося, співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали 29 серпня вночі під Мінськом 32 бойовиків іноземної приватної військової компанії "Вагнер", ще одну людину було затримано на півдні країни.

30 липня Служба безпеки України заявила, що ініціюватиме питання екстрадиції затриманих у Білорусі бойовиків. 31 липня МЗС Білорусі передало Україні список затриманих і звернулося з проханням передати зазначений документ компетентним органам України.

30 липня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив про те, що Росія не визнає затриманих у Білорусі громадянами України.

На прохання прокоментувати, якою буде реакція російської сторони в разі можливої екстрадиції затриманих в Білорусі в Україну, оскільки половина обвинувачених є громадянами цієї країни, Пєсков сказав: "Ми не визнаємо українського громадянства. Вони громадяни Росії".

31 липня стало відомо, що український офіс генпрокурора звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про тимчасовий арешт осіб, які 29 липня були затримані правоохоронними органами цієї держави.

"28 особам, з яких 9 громадян України, оголошено про підозру за фактом участі в терористичній організації (ст.258-3 КК України)", – повідомили українські правоохоронці.

Україна проситиме про видачу 28 затриманих, яким пред'явлені підозри. "Таким чином, українська сторона висловила намір вимагати видання цих осіб Україні для притягнення до кримінальної відповідальності за злочини, пов'язані з незаконною участю у збройному конфлікті на Донбасі", – додали в офісі генпрокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА