Події

"Укрзалізниця" звільнить співробітників, через недбалість яких чоловік проник у потяг "Київ-Маріуполь" і побив пасажирку

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) звільнить співробітників, через недбалість яких сторонній чоловік проник у потяг №9/10 "Київ-Маріуполь" і побив пасажирку.

Як повідомила прес-служба УЗ у вівторок, зокрема, з посад буде звільнено провідника вагона, в якому стався інцидент, начальника поїзда, інструктора поїзних бригад, старшого майстра вагонного депо резерву провідників і заступника начальника Маріупольського вагонного депо.

"Укрзалізниця" заявляє, що зазначені співробітники проявили недостатній професійний рівень і допустили перелік порушень.

Згідно з результатами оперативного службового розслідування компанії, на станції "П'ятихатки-Стикові", скориставшись відсутністю провідника на робочому місці, чоловік самовільно увійшов до вагону №3 і зайняв вільне місце.

"Близько 03:30 до провідника вагона №4 звернулася пасажирка з ознаками побиття й попросила про допомогу. На жаль, провідники не надали належної допомоги, яка передбачена в таких випадках", - зазначено в повідомленні.

Крім того, компанія повідомляє, що вже провела додатковий інструктаж усіх провідників для недопущення такої ситуації в майбутньому і встановила жорсткий контроль за дотриманням їхніх посадових обов'язків.

"Укрзалізниця" також наголошує на необхідності відновлення супроводу поїздів далекого прямування під час руху співробітниками Національної поліції для повної безпеки пасажирів.

Як повідомлялося, після інциденту з побиттям пасажирки потяга сполученням "Маріуполь-Київ" Анастасії Лугової міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що необхідно розглянути можливість повернення поліції охорони в нічні потяги АТ "Укрзалізниця". Однак, за даними члена наглядової ради компанії Сергія Лещенка, залучення поліції охорони коштуватиме УЗ додаткових 250 млн грн щорічно.

"УЗ тривалий час намагається залучити представників поліції для присутності в потягах з метою забезпечення громадського порядку. Водночас поліція наполягає на тому, щоб такі послуги надавалися платно і трактувалися не як забезпечення громадського порядку, а як охорона. В масштабах УЗ це додаткові 250 млн грн щороку - нагадаю, без жодної компенсації збитків пасажирських перевезень", - розповів він.

Як повідомлялося, за клопотанням Київської місцевої прокуратури №9 чоловіка, який у вагоні поїзда №84 сполученням "Київ-Маріуполь" намагався зґвалтувати жінку, взято під варту без можливості застосування застави.

Зловмисником виявився раніше судимий за скоєння крадіжки уродженець Запоріжжя, 1975 року народження.

За погодженням місцевої прокуратури, слідчий відділ відділу поліції на станціях залізничного транспорту ГУ Нацполіції в м. Києві повідомив чоловікові про підозру за ч. 1 ст. 153 (сексуальне насильство), ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

За вчинене йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ