13:42 04.08.2020

МОЗ підготувало доручення ОДА підготувати ліжковий фонд для можливого зростання захворюваності на COVID-19 восени - Ляшко

1 хв читати
МОЗ підготувало доручення ОДА підготувати ліжковий фонд для можливого зростання захворюваності на COVID-19 восени - Ляшко

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов підготував доручення обласним держадміністраціям підготувати ліжковий фонд для можливого зростання захворюваності на COVID-19, яке очікується восени, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Тенденції щодо поширення COVID-19 не позитивні, в Європі наразі розпочинається друга хвиля, розпочинається зростання захворюваності в Німеччині, Швейцарії, значно зростає кількість випадків в Іспанії. Ми прогнозуємо, що в Україні може бути збільшення кількості випадків COVID-19 під час епідсезону захворюваності на ГРВІ від жовтня до квітня. Тому міністр охорони здоров'я підготував доручення облдержадміністраціям підготувати ліжковий фонд для можливого збільшення випадків COVID-19", - сказав він на брифінгу у вівторок.

Ляшко зазначив, що в лікарнях, які готуватимуть, зокрема, має бути підведений кисень, до ліжок, відведених для пацієнтів із COVID-19, також ці лікарні мають бути забезпечені противірусними препаратами, засобами індивідуального захисту.

"Ми маємо готуватися, доки у нас є час. Нині система охорони здоров'я з лікарнями першої та другої хвилі справляється з навантаженням, але ми прогнозуємо збільшення кількості випадків, тому закликаємо всіх дотримуватися норм, вакцинуватися проти інфекційних захворювань і виконувати всі обмеження", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА