Події

Госпсуд Києва відклав до 27 серпня підготовче засідання у справі за позовом "Центренерго" до "Укренерго" на 1,7 млрд грн

Господарський суд Києва переніс на 27 серпня підготовче засідання у справі за позовом ПАТ "Центренерго" до ПрАТ НЕК "Укренерго" про стягнення з НЕК 1,699 млрд грн (борги ДП "Енергоринок", ліквідованого з 1 липня 2019 - ЕР).

Згідно з рішенням суду від 30 липня, розміщеному в Єдиному реєстрі судових рішень, підготовче засідання переноситься, зокрема, в зв'язку з усним клопотанням позивача про відстрочку засідання, ненаданням їм відповіді на відгук на позовну заяву і клопотанням відповідача про залучення до справи як третіх осіб Кабінету міністрів і Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг.

У рішенні суду зазначається, що "Центренерго" звернулося до Господарського суду Києва з позовом до "Укренерго" про стягнення з останнього 1,699 млрд грн, з яких 1,47 млрд грн основного боргу, решта - пені, відсотки і втрати від інфляції.

В обґрунтуванні позовних вимог позивач посилається на неналежне виконання відповідачем умов укладеного між сторонами договору від вересня 1999 року в частині своєчасної оплати реалізованої "Центренерго" електроенергії, внаслідок чого у відповідача утворилася заборгованість на зазначену суму.

Як повідомлялося, Верховна Рада в кінці травня прийняла за основу законопроект про внесення змін до Кодексу України щодо процедури банкрутства, що передбачають захист ДП "Енергоринок" від банкрутства і створення умов для погашення заборгованості, сформованої до 1 липня 2019 року на оптовому ринку електроенергії.

У кінці квітня Рада прийняла за основу законопроект про заходи погашення заборгованості, що виникла до 1 липня 2019 року на оптовому ринку електричної енергії (№2386), який передбачає серед іншого докапіталізацію НАЕК "Енергоатом" і ПрАТ "Укргідроенерго" за рахунок випуску облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

Як зазначено в пояснювальній записці до законопроекту, кредиторська заборгованість підприємства станом на 31 серпня становила 28,1 млрд грн.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ