10:18 07.08.2020

США вимагають конфіскації придбаних Коломойським та Боголюбовим за виведені з ПриватБанку кошти об'єктів нерухомості на $70 млн

2 хв читати
США вимагають конфіскації придбаних Коломойським та Боголюбовим за виведені з ПриватБанку кошти об'єктів нерухомості на $70 млн

 Міністерство юстиції США 6 серпня подало два цивільні позови про конфіскацію майна до Окружного суду Південного округу Флориди, стверджуючи, що комерційну нерухомість у Луїсвіллі (Кентуккі) та Далласі (Техас) було придбано з використанням незаконно привласнених із ПриватБанку коштів і вона підлягає конфіскації на підставі про порушення федерального законодавства про відмивання грошей.

"У скаргах стверджується, що Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов, які володіли ПриватБанком, привласнили і пограбували банк на мільярди доларів. Обидва отримали шахрайські позики і кредитні лінії приблизно з 2008-го до 2016 року, коли схему було розкрито і банк було націоналізовано", - йдеться в прес-релізі Мін’юсту США.

Згідно з документом, екс-власників ПриватБанку звинувачують у тому, що вони відмивали частину злочинних доходів, використовуючи низку банківських рахунків підставних компаній, передусім у кіпрському відділенні ПриватБанку, до того, як вони переказали кошти до США для купівлі там активів. Як стверджується в позові, позики рідко виплачувалися, окрім як через нові позики.

Підозри також висунуто на адресу спільників Коломойського та Боголюбова - Мордехая Корфа (Mordechai Korf) та Уріеля Лабера (Uriel Laber), які створили мережу компаній, в назві яких зазвичай використовувалося Optima, для подальшого відмивання привласнених коштів та їх інвестування. "Вони придбали нерухомість і підприємства у всій країні на сотні мільйонів доларів, включно з майном, що підлягає конфіскації: офісну вежу в Луїсвіллі, відому як PNC Plaza, та офісний парк у Далласі, відомий як колишня штаб-квартира CompuCom. Загальна вартість будівель становить майже $70 млн", - йдеться в релізі.

Згідно з ним, підрозділ ФБР у Клівленді розслідує справу за підтримки відділу міжнародної корупції ФБР, відділу кримінальних розслідувань IRS і Служби митного та прикордонного контролю США, а управління у міжнародних справах Мін’юсту надало суттєво допомогу в розслідуванні.

Як повідомлялося, в травні 2018 року ПриватБанк ініціював судовий розгляд у Канцлерському суді штату Делавер стосовно Коломойського та Боголюбова, а також інших фізичних і юридичних осіб. Серед відповідачів, зокрема, Optima Acquisitions, Optima Group, Optima Ventures, Optima 55 Public Square, Optima One Cleveland Center, Optima 1375, Optima 1375 II, Optima 1300, Optima 777, Optima Stemmons, Optima 7171, Optima 500, Optima 925 (усі у формі LLC) та Optima International of Miami, Inc.

Крім того, агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ПриватБанку повідомили, що банк подав дві доповнені позовні заяви до відповідного судового розгляду, а також уточнили, що сума сумнівних транзакцій, заявлених у позові, з урахуванням доповнень становить майже $750 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА