Події

Затриманих в Білорусі двох українських журналістів телеканалу "Настоящее время" депортували в Україну

Двох затриманих напередодні штатних кореспондентів телеканалу "Настоящее время" в готелі "Мінськ" в столиці Білорусі Ірину Ромалійську і Івана Гребенюка депортували в Україну авіарейсом Мінськ-Одеса, повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ.

"За інформацією Посольства України в Білорусі, двох затриманих в Мінську журналістів-громадян України депортували. О 23:40 вони вилетіли в Україну авіарейсом Мінськ-Одеса", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому прес-службою зовнішньополітичного відомства в ніч на суботу.

Як повідомлялося, 7 серпня в готелі "Мінськ" в столиці Білорусі затримали штатних кореспондентів телеканалу "Настоящее время" Ірину Ромалійську, Юрія Баранюка і Івана Гребенюка, повідомляє в п'ятницю ввечері телеканал.

"Ромалійська і Гребенюк є громадянами України, Баранюк - громадянин Росії ... Ірина Ромалійська - ведуча програми "Вечір", головної інформаційної програми "Настоящего времени". Іван Гребенюк - український журналіст, який працює на "Настоящее время" в Празі. Юрій Баранюк - власний кореспондент "Настоящего времени" в Санкт-Петербурзі, - йдеться в інформації.

Пізніше на телеканалі додали, що за попередньою інформацією, затримання пов'язане зі статусом акредитації журналістів.

"Затримані журналісти "Настоящего времени" професійно виконували свою роботу з висвітлення виборів президента Республіки Білорусь. Телеканал "Настоящее время" вчасно запросив акредитацію для своїх журналістів перед президентськими виборами, але вона їм не була надана", - наголосила т.в.о. президента медіакорпорації Радіо Свобода / Радіо Вільна Європа Дейзі Сінделар.

"Відмова влади Білорусі своєчасно акредитувати наших журналістів - ще один приклад зневаги до прав вільної преси і права громадян Білорусі на інформацію без цензури. Ми обурені затриманням наших журналістів і вимагаємо дотримання владою визнаного в усьому світі права журналістів на виконання своєї професійної діяльності", - додала Сінделар.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ