19:34 09.08.2020

У Представництві президента в АРК оприлюднили перелік гуманітарних підстав для перетинання КПВВ з Кримом на час обмеження їх роботи

2 хв читати
У Представництві президента в АРК оприлюднили перелік гуманітарних підстав для перетинання КПВВ з Кримом на час обмеження їх роботи

Деяким категоріям громадян України буде дозволено перетинати адміністративний кордон з окупованим Росією Кримом під час заборони в'їзду і виїзду з півострова, повідомляє Представництво президента України в АР Крим.

"Розуміючи всі ризики в зв'язку з рішенням уряду про обмеження перетину адмінкордонів з Кримом, Представництво зазначає, що докладатиме зусиль для того, щоб збалансувати таке рішення, з урахуванням прав і інтересів громадян України, які проживають на окупованій території, зберегти можливість комунікації і зв'язків", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці Представництва президента в АРК в неділю.

За результатами обговорень Представництва, Офісу президента і Кабміну був складений перелік можливих гуманітарних підстав для перетинання КПВВ з Кримом на час обмеження їх роботи:

- подання абітурієнтом (з одним із батьків / опікунів) документів для вступу до навчального закладу;

- у випадках відсутності реєстрації місця проживання, але при наявності інших підтверджень проживання в Криму / на підконтрольній уряду території;

- необхідність дотримання принципу єдності сім'ї;

- у випадках важкої хвороби особи і необхідності поповнення запасів ліків і / або отримання медичної допомоги;

- у випадках смерті або тяжкої хвороби близьких родичів;

- в інших випадках, коли є підстави вважати, що ситуація вимагає невідкладного перетину особою адмінкордону в будь-якому напрямку (зокрема у випадках політично мотивованого переслідування з боку окупаційної влади).

"Обов'язковою умовою при перетині КПВВ з тимчасово окупованою територією є встановлення застосунку "Дій вдома". Достроково припинити самоізоляцію можна після отримання негативного ПЛР тесту на COVID-19", - додали в Представництві.

При цьому в повідомленні наголошується, що рішення про перетин КПВВ з гуманітарних підстав приймається Державною прикордонною службою України за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Представництво сприятиме громадянам в отриманні такого рішення", - запевнили в держорганізації.

Як повідомлялося, 8 серпня уряд України прийняв рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим та м. Севастополя і виїзду з неї. Як повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов, це обумовлено дорученням президента України Володимира Зеленського уряду переглянути режим роботи КПП в'їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим та м.Севастополя - рішення направлено на запобігання поширенню на території України COVID-19.

Таким чином, тимчасово, з 8.00 9 серпня 2020р до 8.00 30 серпня 2020 р припинилася робота контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму і виїзду з неї, крім пропуску громадян України та членів їх сімей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА