18:43 13.08.2020

Біля посольства Білорусі у Києві відбулася акція солідарності з білорусами, які протестують

2 хв читати

У Києві біля будівлі посольства Білорусі у четвер увечері відбулася акція солідарності з учасниками акцій протесту, що розпочалися після проведення виборів білоруського президента минулої неділі.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на акцію біля посольства Білорусі зібралися приблизно три сотні людей. Організатором заходу виступила міжнародна правозахисна організація Amnesty International.

Учасники акції принесли з собою плакати із закликами зупинити насильство з боку правоохоронців щодо учасників протесту у всій Білорусі, звільнити політв'язнів, а також біло-червоно-білу символіку.

Біля воріт посольства вишикувалися декілька учасників акції у балаклавах і з саморобними щитами, імітуючи білоруський ЗМОП (рос. ОМОН - ІФ).

Люди скандували: "Жыве Беларусь!" і "Свободу політв'язням!".

Крім цього, учасники протесту вимагали звільнити українських волонтерів із організації "Восток-SOS" Костянтина Реуцького та Євгена Васильєва, затриманих у середу у Білорусі.

Будівлю посольства охороняли військовослужбовці Національної гвардії України, правопорядок на акції забезпечують співробітники Національної поліції.

Учасники протесту спробували вийти на проїжджу частину на вулиці Коцюбинського біля посольства Республіки Білорусь, їх зупиняли правоохоронці. Після словесної перепалки поліцейські перекрили вулицю і дозволили учасникам акції зайняти проїжджу частину.

Участь у акції взяли також декілька громадян Білорусі з Гомеля та Мінська, які були змушені залишити або не повернутися до країни з України після початку протестів.

Приблизно о 18:00 четверга акція офіційно завершилася, але люди не розходяться і, за словами одного з учасників, вимагають звільнення затриманих у Білорусі громадян України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА