10:50 19.08.2020

Велика Британія розпочинає багатонаціональну тренувальну місію для посилення здатності ВМС України протистояти загрозам зі Сходу

2 хв читати
Велика Британія розпочинає багатонаціональну тренувальну місію для посилення здатності ВМС України протистояти загрозам зі Сходу

Велика Британія буде провідною країною в "Ініціативі з морської підготовки" для Військово-Морських сил Збройних сил України, яка сприятиме підвищенню їх здатності боротися з погрозами в Чорному морі, заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

При цьому він підтвердив, що Велика Британія восени скерує кораблі Королівських ВМС до регіону, де вони проведуть тренування спільно з ВМС ЗСУ.

"Я радий вдруге відвідати Україну з моменту мого призначення на посаду міністра оборони. "Ініціатива з морської підготовки" є черговим кроком до подальшого розвитку відносин Великої Британії та України в сфері оборони. Це є прикладом розширення нашої співпраці зі Збройними силами України в останні роки" , - сказав Воллес під час візиту до Києва, повідомляється на сайті уряду Великої Британії у вівторок.

За словами міністра, Велика Британія вже провела підготовку тисяч українських військових із широким переліком навичок, від основ першої медичної допомоги до оперативного планування, що допомагало їм захищати територіальну цілісність своєї країни від підтримуваних Росією сил.

"Ініціатива з морської підготовки" уможливить ще тіснішу співпрацю між НАТО і збройними силами країн світу і дасть змогу збільшити переваги отриманого Україною статусу Партнера розширених можливостей НАТО", - додав глава міноборони Великої Британії.

Як наголошується в повідомленні, міністерство оборони Великої Британії збільшує свою підтримку ЗСУ, координуючи міжнародну навчальну ініціативу у сфері військово-морських сил, яка з наступного місяця почне діяти з участю експертів Королівських ВМС і країн-партнерів.

Курси проводитимуть військовослужбовці Королівських ВМС, а також їхні колеги зі Швеції, Канади і Данії в таких дисциплінах, як навігація, оперативне планування, підготовка військових водолазів, спостереження за морською обстановкою, пожежогасіння і ремонт пошкоджень. Очікується, що найближчим часом до цієї ініціативи приєднаються більше країн.

"Ініціатива з морської підготовки" передбачає передання знань, умінь і досвіду міжнародних партнерів ВМС України, що допоможе їм захиститися від будь-якої агресії та стримувати супротивників. Водночас вона дасть змогу ВМС України ще тісніше співпрацювати з міжнародними партнерами для захисту Чорноморського регіону. Прикладом цього стане візит кораблів Королівських ВМС до України пізніше цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА