19:03 02.09.2020

Меркель вважає Навального жертвою злочину

2 хв читати
Меркель вважає Навального жертвою злочину

Російський опозиціонер Олексій Навальний став жертвою злочину, його хотіли змусити мовчати, заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

"Олексій Навальний став жертвою злочину. Його хотіли змусити мовчати, і я засуджую це від імені всього федерального уряду найсерйознішим чином", - заявила Меркель журналістам у Берліні в середу.

За її словами, отруту групи "Новачок" в організмі Навального визначено точно, сумнівів бути не може.

"(Клініка) Charite уповноважила лабораторію Бундесверу зробити дослідження різних проб пана Навального. Спеціальна лабораторія Бундесверу дала чіткий результат: Олексій Навальний став жертвою нападу за допомогою хімічної нервово-паралітичної бойової речовини групи "Новачок". Ця отрута визначається в пробах однозначно", - сказала Меркель.

Берлін очікує від Москви пояснень щодо ситуації, на ці запитання може і має відповісти уряд РФ, заявила канцлер Німеччини.

"Ми очікуємо, що російський уряд зробить пояснення з цього питання. Є дуже серйозні запитання, на які може відповісти тільки російський уряд. І він має відповісти. Доля Олексія Навального привернула увагу всього світу, світ очікуватиме відповідей на запитання", - сказала Меркель.

Навальний відчув нездужання 20 серпня у польоті з Томська до Москви. Літак здійснив екстрену посадку в аеропорту Омська. Опозиціонера госпіталізували в комі до реанімації омської лікарні. Вранці 22 серпня його перевезли на лікування в Німеччину до берлінської університетської клініки Charite. Лікарі клініки повідомили, що знайшли в організмі сліди отруєння речовинами групи інгібіторів холіноестерази. Ці речовини входять до деяких медикаментів, а також до великої групи нервово-паралітичних отрут. Російська влада вважає, що робити остаточні висновки про причини коми Навального поки що передчасно.

У середу офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт заявив, що лабораторія Бундесверу знайшла в організмі опозиціонера сліди отрути з групи "Новачок".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА