11:55 04.09.2020

Танкер Delfi знову спричинив розлив нафтопродуктів

2 хв читати
Танкер Delfi знову спричинив розлив нафтопродуктів

Роботи з підняття і стабілізації затонулого біля Одеси танкера Delfi (належить компанії Mister Drake PC) знову спричинили розлив нафтопродуктів.

"Витік нафтопродуктів стався через те, що з судном продовжують виконувати роботи з його підняття і стабілізації. Держекоінспекція зможе підрахувати збитки за шкоду довкіллю лише після того, як танкер Delfi остаточно приберуть з акваторії Чорного моря", - написав глава Державної екологічної інспекції Андрій Мальований у Facebook у п'ятницю.

За його словами, в четвер Держекоінспекція Одеської області, обстежуючи акваторію біля затонулого судна, помітила плями та сіру плівку сріблястого кольору загальною площею 70 кв. м. Лабораторні дослідження довели перевищення у воді нормованих значень гранично допустимих концентрацій у 5,8 разу.

Для оперативного усунення забруднення представники Одеської філії Адміністрації морських портів України виконали невідкладні роботи біля підтопленого танкера із застосуванням сорбенту.

Як повідомлялося, фахівці ТОВ "Краншип" 26 серпня 2020 року поставили затонулий біля одеського пляжу танкер Delfi на рівний кіль.

Танкер Delfi під прапором Молдови зазнав аварії в Одеській затоці 22 листопада 2019 року - судно зірвало з якоря. Власник судна мав до 31 березня 2020 року вжити заходів для підйому та видалення затонулого танкера з акваторії Одеського морського порту. 1 квітня справу взяла під контроль генпрокурор, а 22 червня прокуратура Одеської області розпочала кримінальне провадження за фактом невжиття заходів з ліквідації наслідків екологічного забруднення морської води нафтопродуктами.

ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) оголосило конкурс на підняття затонулого на одеському пляжі танкера Delfi з початковою сумою 25 млн грн, оскільки 27 липня цей процес перейшов до держави після невдалих спроб за рахунок судновласника, а експертна комісія ДСНС Україна остаточно визнала ситуацію як надзвичайну місцевого рівня.

11 серпня розпочалася підготовка до чергової спроби евакуації танкера Delfi, що сів на мілину поряд з одеським пляжем "Дельфін", яку здійснить компанія "Краншип" коштом "Бруклін-Київ".

"Народився новий план підйому танкера. Позаконкурсну пропозицію, яка дає державі можливість не витрачати на цю операцію бюджетні гроші, вже у вихідні почали реалізовувати", - написав співвласник групи терміналів TIS і буксирної компанії P&O Maritime Ukraine Андрій Ставніцер на своїй сторінці у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА