18:32 09.09.2020

За рейси до Криму заарештовано 65 літаків - Офіс генпрокурора

1 хв читати
За рейси до Криму заарештовано 65 літаків - Офіс генпрокурора

 Офіс генерального прокурора України повідомляє про накладення арештів на 65 літаків-порушників порядку в'їзду та виїзду з окупованого півострова Крим, повідомляється на сайті відомства в середу.

"За процесуального керівництва прокуратури АР Крим Головне управління СБУ в АР Крим (з дислокацією в м. Херсоні) здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактами порушення службовими особами іноземних авіакомпаній правил міжнародних польотів і порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї (ст. 334, ч. 2 ст. 332-1 КК України)", - йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що з березня 2014 року Україна закрила повітряний простір над окупованим півостровом Крим у зв'язку з неможливістю здійснювати нагляд за безпекою польотів під час організації повітряного руху. Офіційно було також припинено функціонування всіх аеропортів окупованого півострова.

"Незважаючи на це, наразі встановлено близько 40 російських авіакомпаній, що здійснюють регулярні пасажирські авіаперевезення до Криму, порушуючи міжнародні правила польотів та законодавство України. У зв'язку з цим прокуратура Автономної Республіки Крим спільно з ГУ СБУ в АР Крим звернулася до суду з клопотаннями про накладення арешту на літаки деяких російських авіакомпаній, що порушили порядок в'їзду/виїзду з/на окупований півострів та правила міжнародних польотів. Наразі заарештовано 65 повітряних суден-порушників", - розповіли в Офісі генпрокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА