07:45 10.09.2020

Танкер Delfi відбуксирували з одеського пляжу - Криклій

2 хв читати
Танкер Delfi відбуксирували з одеського пляжу - Криклій

Танкер Delfi, який затонув біля одеського пляжу, підняли і відбуксирували, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Delfi залишив пляж "Дельфін". Не сумуватимемо", - написав він на своїй сторінці у Facebook у четвер вранці.

Голова Одеської ОДА Максим Куций уточнив, що транспортування танкера з міського пляжу "Дельфін" розпочалося на світанку за допомогою плавучого крана та буксирів.

"Операція дуже складна в технічному виконанні і вимагає точних та неквапливих дій. Протягом світлового дня судно вже має бути переміщено до порту Чорноморська. Фахівці приватних компаній, державні служби працювали цілодобово, щоб нарешті прибрати затонулий танкер. Дякую за командну роботу", - написав голова ОДА на своїй сторінці у Facebook.

Куций висловив сподівання на успішне завершення фінального етапу ліквідації.

Як повідомлялося, голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований у п'ятницю, 4 вересня, повідомив, що роботи з підняття та стабілізації затонулого поблизу Одеси танкера Delfi (належить компанії Mister Drake PC) знову стали причиною розливу нафтопродуктів.

Раніше фахівці ТОВ "Краншип" 26 серпня 2020 року поставили затонулий біля одеського пляжу танкер Delfi на рівний кіль.

Танкер Delfi під прапором Молдови зазнав аварії в Одеській затоці 22 листопада 2019 року - судно зірвало з якоря. Власник судна мав до 31 березня 2020 року вжити заходів для підйому та видалення затонулого танкера з акваторії Одеського морського порту. 1 квітня справу взяла під контроль генпрокурор, а 22 червня прокуратура Одеської області розпочала кримінальне провадження за фактом невжиття заходів з ліквідації наслідків екологічного забруднення морської води нафтопродуктами.

ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) оголосило конкурс на підйом затонулого на одеському пляжі танкера Delfi з початковою сумою 25 млн грн, оскільки 27 липня цей процес перейшов до держави після невдалих спроб за рахунок судновласника, а експертна комісія ДСНС Україна остаточно визнала ситуацію як надзвичайну місцевого рівня.

11 серпня розпочалася підготовка до чергової спроби евакуації танкера Delfi, що сів на мілину поряд з одеським пляжем "Дельфін", яку здійснить компанія "Краншип" коштом "Бруклін-Київ".

"Народився новий план підйому танкера. Позаконкурсну пропозицію, яка дає державі можливість не витрачати на цю операцію бюджетні гроші, вже у вихідні почали реалізовувати", - написав співвласник групи терміналів TIS і буксирної компанії P&O Maritime Ukraine Андрій Ставніцер на своїй сторінці у Facebook.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА