11:23 11.09.2020

Танкер Delfi відбуксирували до порту Чорноморська

2 хв читати
Танкер Delfi відбуксирували до порту Чорноморська

Танкер Delfi, раніше затонулий біля одеського пляжу "Дельфін", відбуксирували до порту Чорноморська (Одеська обл.), повідомляється на сайті Одеської міськради.

"Управлінню інженерного захисту території міста і розвитку узбережжя Одеської міської ради доручено обстежити берегозахисну споруду в районі аварії, вжити заходів щодо розрахунку завданих місту збитків", - ідеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що буде виконано технічне обстеження траверса №10 та підводного хвилелому між траверсами №10 та №10-а на пляжі "Дельфін" для розрахунку завданих збитків та ухвалення подальших рішень.

У свою чергу голова Одеської ОДА Максим Куций у Facebook уточнив, що процес транспортування судна до порту Чорноморська зайняв понад вісім годин.

"За планом, танкер піднімуть на берег для подальшої роботи. Це дуже кропіткий процес, який триватиме ще деякий час", - додав він.

Як повідомлялося з посиланням на дані Державної екологічної інспекції, в результаті проведених аналізів після транспортування танкера Delfi з акваторії одеського пляжу зафіксовано перевищення вмісту у воді нафтопродуктів. Загальна сума збитків через забруднення моря становить $16,3 тис.

Танкер Delfi під прапором Молдови зазнав аварії в Одеській затоці 22 листопада 2019 року - судно зірвало з якоря. Власник судна мав до 31 березня 2020 року вжити заходів для підйому та видалення затонулого танкера з акваторії Одеського морського порту. 1 квітня справу взяла під контроль генпрокурор, а 22 червня прокуратура Одеської області розпочала кримінальне провадження за фактом невжиття заходів з ліквідації наслідків екологічного забруднення морської води нафтопродуктами.

ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) оголосило конкурс на підйом затонулого на одеському пляжі танкера Delfi з початковою сумою 25 млн грн, оскільки 27 липня цей процес перейшов до держави після невдалих спроб за рахунок судновласника, а експертна комісія ДСНС Україна остаточно визнала ситуацію як надзвичайну місцевого рівня.

11 серпня розпочалася підготовка до чергової спроби евакуації танкера Delfi, що сів на мілину поряд з одеським пляжем "Дельфін", яку здійснить компанія "Краншип" коштом "Бруклін-Київ".

"Народився новий план підйому танкера. Позаконкурсну пропозицію, яка дає державі можливість не витрачати на цю операцію бюджетні гроші, вже у вихідні почали реалізовувати", - написав співвласник групи терміналів TIS і буксирної компанії P&O Maritime Ukraine Андрій Ставніцер на своїй сторінці у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

Війська РФ за добу завдали по Україні п’ять ракетних і 77 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА