14:58 16.09.2020

Перелік обмежень у "червоній" зоні з визначених Кабміном визначатимуть спільно з регіоном - глава МОЗ України

1 хв читати
Перелік обмежень у "червоній" зоні з визначених Кабміном визначатимуть спільно з регіоном - глава МОЗ України

Перелік обмежень у "червоній" зоні з визначених Кабміном визначатимуть спільно з регіоном, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час засідання уряду в середу.

Відповідне рішення уряд ухвалив із доопрацюванням в одноденний термін.

"Проект акта пропонує внести зміни до постанови уряду від 22 липня №641 і передбачити, що "червоний" рівень епіднебезпеки встановлюється спільним рішенням державної та регіональної комісій з питань ТЕБ та НС у разі завантаженості понад 75% ліжок у медзакладах регіону протягом п'яти днів поспіль і перевищення середнього рівня захворюваності на 100 тис. населення за 14 днів більше ніж уп'ятеро", - пояснив Степанов.

"Протиепідемічні обмеження та їхню кількість на території з "червоним" рівнем епіднебезпеки визначатимуть спільним рішенням державної та регіональної комісій з ТЕБ та НС із переліку, визначеного постановою. Це може бути закриття всіх сфер або поступове обмеження деяких сфер, які в конкретному регіоні призводять до спалахів хвороби", - додав глава МОЗ.

Нині, за даними Міністерства охорони здоров'я, загальний показник кількості нових випадків в Україні становить 96,8 на 100 тис. населення за допустимої норми в 40 на 100 тис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА