Події

Суд заарештував на 2 місяці підозрюваного в нападі на Балуха - прокуратура

Дніпровський районний суд м. Києва обрав підозрюваному в нападі на колишнього політичного в'язня РФ, громадського активіста Володимира Балуха запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб, повідомила прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

"У суботу, 19 вересня, за клопотанням прокурора Київської місцевої прокуратури №4 Дніпровський районний суд заарештував на 2 місяці підозрюваного в завданні тяжких травм Володимиру Балуху", - написала Максимець на сторінці у Фейсбуці.

Зазначається, що суд не визначав альтернативи триманню під вартою.

У прокуратурі додали, що підозрюваний - 32-річний житель Київської області, безробітний, повністю визнає свою провину, відмовився від адвоката. За його словами, конфлікт з потерпілим стався на побутовому ґрунті.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.1 ст. 121 КК України (умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння).

Як повідомлялося, про побиття Балуха у вівторок, 8 вересня, повідомив український режисер, колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов. За його словами, Балух перебував у свідомості, у нього зламана рука і ключиця, загрози його життю немає.

У поліції Києва повідомили, що 49-річного постраждалого госпіталізували з тілесними ушкодженнями з київського Гідропарку, у нього виявили відсутність мобільного телефона та банківської картки.

У середу, 16 вересня, колишній політв'язень, журналіст Роман Сущенко повідомив, що Балух перебуває у важкому стані, опритомнів, але намагався зірвати пов'язку з голови, тому лікарі ввели його в стан медикаментозної коми.

Балух - кримський фермер, був засуджений за рішенням підконтрольного Росії Роздольненського райсуду Криму до п’яти років колонії за сукупністю двох кримінальних справ. Він був фігурантом справи про незаконне зберігання зброї та вибухівки (ч. 1 ст. 222 і ч. 1 ст. 222.1) та ч. 2 ст. 321 Кримінального кодексу РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства). Був звільнений у рамках взаємного звільнення утримуваних осіб між Україною та Росією 7 вересня 2019 року.

18 вересня правоохоронці затримали підозрюваного в нападі на колишнього політичного в'язня РФ, громадського активіста Володимира Балуха.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ