08:34 20.09.2020

Трамп має намір висунути жінку на посаду судді Верховного суду США

1 хв читати
Трамп має намір висунути жінку на посаду судді Верховного суду США

Президент США Дональд Трамп планує наступного тижня назвати кандидата на посаду члена Верховного суду замість померлої Рут Бейдер Гінзбург. За його словами, кандидатом знову буде жінка, передає CNN.

Під час виступу на мітингу в Північній Кароліні, президент США відзначив заслуги Гінзбург, а також нагадав присутнім про своє право призначити нового суддю на вакантне місце.

"Отже, в статті другій Конституції йдеться, що президент призначає суддів Верховного суду. Не думаю, що можна висловитися ясніше, чи не так?" - зазначив Трамп.

Противники Трампа з Демократичної партії, зокрема кандидат в президенти США Джо Байден і екс-президент Барак Обама, вважають, що призначати нового суддю до президентських виборів не слід.

До смерті Гінзбург в суді було п'ятеро людей, що зазвичай трактують закони в дусі республіканців. Четверо, включно з Гінзбург, дотримувалися ліберальних поглядів, близьких до демократів. Таким чином, у Трампа з'явилася можливість наростити присутність суддів-консерваторів у Верховному суді, яких призначають довічно.

Рут Бейдер Гінзбург була найстаршою суддею Верховного суду США. Вона померла в п'ятницю на 88-му році життя від ускладнень після раку. Вона була другою в історії США жінкою-суддею у Верховному суді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА