Події

Вищий антикорупційний суд відмовився відновлювати "справу "Роттердам+" - ЦПК

 Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) відмовився відновлювати "справу "Роттердам+", повідомив Центр протидії корупції на своїх сторінках у Twitter і Facebook у четвер за результатами засідання суду.

При цьому ЦПК заявив, що оскаржить ухвалене рішення в апеляційній палаті ВАКС.

У ЦПК зазначили, що суд розглядав питання відновлення "справи "Роттердам+" за скаргою екс-депутата й екс-заступника генерального прокурора Віктора Чумака на постанову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) про її закриття.

Як повідомлялося, 28 серпня в САП заявили, що "справу "Роттердам+" закрито в частині, що стосується підозрюваних, проте саме досудове розслідування триває. В антикорупційному органі зазначили, що наразі, у зв'язку з тривалістю попереднього розслідування, фактичним обмеженням термінів досудового розслідування, визначеним п. 3 ч. 4 ст. 219 КПК України, і відсутністю інших процесуальних джерел доказів, вичерпано можливості отримати достатні докази для доведення винуватості підозрюваних та інших осіб у суді.

У енергохолдингу "ДТЕК" прокоментували, що рішення САП закрити кримінальне провадження у справі підтвердило законність застосування принципу імпортного паритету під час постачання вугілля і безпідставність раніше висунутих підозр.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) заявило, що рішення про закриття т.зв. справи "Роттердам+" суперечить принципам верховенства права, тому оскаржить його у генерального прокурора та в. о. керівника САП.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ