Події

Трамп прийме результати президентських виборів, якщо голосування буде вільним і чесним - Білий дім

Президент США Дональд Трамп прийме результати листопадових виборів, якщо голосування буде дійсно вільним і чесним, заявила в четвер прес-секретар Білого дому Кейлі Макенані.

"Президент прийме результати вільних і чесних виборів. Він прийме волю американського народу", - сказала Макенані, відповідаючи на питання журналістів про законність результатів майбутніх виборів.

Днем раніше Трамп на прес-конференції дав зрозуміти, що в разі, якщо будуть підстави вважати голосування нечесним, він буде думати, як правильно вчинити.

Нині адміністрація Трампа прагне зашкодити широкомасштабному голосуванню поштою на виборах 3 листопада. Президент виходить з того, що такий варіант небезпечний, оскільки відправка бюлетенів поштою, без чіткої системи контролю, залишить масу можливостей для махінацій.

На голосуванні поштою наполягають, переважно, опоненти Трампа з Демократичної партії. Вони наполягають на тому, що пошта - чудовий варіант в умовах пандемії коронавірусу COVID-19. Трамп же наголошує, що підготувати поштову систему США до збору та доставки бюлетенів за короткий час неможливо.

Президентські вибори в США заплановані на 3 листопада 2020 року. Трамп, який представляє республіканців, претендує на переобрання. Його суперником буде демократ - колишній віце-президент США Джо Байден.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ