Події

Верховний Суд визнав законними дії лікарів Насірова та припинив провадження про стягнення з кардіолога Соколова 1 млн грн

Касаційний цивільний суд (КЦС) в складі Верховного Суду визнав законними дії лікарів екс-голови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова та припинив провадження про стягнення 1 млн грн за позовом Насірова з доктора медичних наук Максима Соколова, який давав свідчення про стан його здоров'я на суді у 2017 році, очоливши за зверненням Національного антикорупційного бюро України (НАБ) комісію для обстеження.

Як повідомляється на Facebook-сторінці Верховного Суду, таке рішення суд ухвалив 23 вересня.

Колегія суддів дійшла висновку, що, з огляду на невідкладність стану, в якому перебував позивач, працівники Інституту імені академіка М.Д.Стражеска НАМН України мали надати Насірову медичну допомогу без попереднього отримання його згоди або згоди його законних представників.

Проведення комісійного обстеження позивача відбулося на підставі постанови детектива НАБУ, що не було оскаржено. Лікарі, створюючи комісію для обстеження Насірова, а також під час його обстеження діяли згідно з постановою слідчого, виконували свої професійні обов'язки.

"Будь-яких підстав вважати, що зазначені дії є незаконними та що внаслідок таких дій позивачеві було спричинено моральну шкоду, немає", - повідомляє суд.

КЦС у складі Верховного Суду скасував рішення районного суду та ухвалу апеляційного суду в частині позову до лікаря про визнання незаконними дій, які полягають у розголошенні лікарської та медичної таємниці щодо позивача під час надання свідчень як свідка, і відшкодування пов'язаної з цим моральної шкоди, а також скасував і закрив провадження у справі в цій частині.

В інших вимогах рішення районного суду та ухвалу апеляційного суду КЦС ВС залишив без змін.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ