Події

Американський вантажний космічний корабель Cygnus на початку жовтня відправиться до МКС

Американська ракета-носій Antares з вантажним космічним кораблем Cygnus 1 жовтня відправиться до Міжнародної космічної станції (МКС), повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

"Комерційний вантажний провайдер NASA компанія Northrop Grumman планує 1 жовтня в 21:38 за часом Східного узбережжя США відправити до МКС чергову місію постачання", - йдеться в повідомленні.

Запуск буде здійснений з космодрому NASA Воллопс, який розміщується на однойменному острові біля атлантичного узбережжя американського штату Вірджинія.

За повідомленням NASA, погодні умови біля космодрому на 70% сприяють для проведення запуску.

Стиковка корабля Cygnus з МКС запланована на 4 жовтня. Вона здійснюватиметься шляхом захоплення "вантажівки", що зблизиться зі станцією, дистанційною рукою-маніпулятором МКС Canadarm-2 і подальшим приєднанням її до американського модуля Unity. "Спіймати" корабель належить члену екіпажу МКС американському астронавту Крісу Кессіді за підтримки російського космонавта Івана Вагнера, зазначили в NASA.

Після захоплення "вантажівки" за командами з Центру управління польотами NASA в Х'юстоні корабель буде підведений рукою-маніпулятором до МКС для подальшої стиковки до американського модулю Unity.

Запуск здійснюється в рамках комерційного контракту NASA з корпорацією Northrop Grumman, якій належить ракета-носій і автоматичний вантажний космічний корабель. Cygnus повинен буде доставити на МКС близько 3,6 тонн вантажу, зокрема продовольство, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових досліджень.

Планується, що він пробуде в складі станції до середини грудня. Cygnus забере з собою зі станції сміття і відходи. Після автономного двотижневого польоту, в ході якого будуть проведені експерименти, за командами з ЦУПу NASA в Х'юстоні корабель буде зведений з орбіти і згорить у щільних шарах атмосфери.

Це буде вже 14-й політ космічної "вантажівки" корпорації Northrop Grumman до МКС. Був також один невдалий запуск у 2014 році, коли корабель не долетів до станції внаслідок аварії ракети-носія Antares. Перший успішний запуск Cygnus відбувся 18 вересня 2013 року.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ