Події

США чекає зростання показників інфікування коронавірусом

США слід незабаром очікувати зростання показників інфікування коронавірусом, але, зокрема, через безпрецедентне збільшення масштабів тестування для виявлення COVID-19, заявив у понеділок віце-президент США Майк Пенс.

"З урахуванням зростання кількості випадків у 10 штатах ... і історично масштабного розширення тестування - на 150 млн (тестів - ІФ) в країні, народу Америки слід очікувати, що в найближчі дні кількість випадків зросте", - сказав він на прес-конференції .

Пенс пояснив, що на цьому тижні американська адміністрація починає розподіл в країні 100 млн тестів на виявлення хвороби - в кожен штат і інші адміністративні одиниці - на додаток до раніше обіцяних 50 млн додаткових тестувань.

Водночас віце-президент запевнив, що американці "можуть бути переконані" в тому, що ситуація перебуває під контролем, оскільки влада стала краще ідентифікувати заражених. Пенс зазначив, що приріст випадків хвороби, як і госпіталізацій інфікованих, зменшується.

Віце-президент також зазначив успіхи США в нарощуванні масштабів тестування, наголосивши, що якщо до кінця лютого в країні зробили близько 10 тис. тестів на коронавірус, то минулого тижня їх кількість перевищила 100 млн. Пенс зазначив, що в день в США тепер можна робити 3 млн тестів.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, всього в США за час пандемії виявили понад 7,3 млн випадків зараження коронавірусом COVID-19. Понад 209 тис. інфікованих померли, понад 4,5 млн осіб одужали.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ