Події

Демократи США запропонували оновлену версію законопроекту про фіндопомогу в умовах пандемії на $ 2,2 трлн

Демократи Палати представників США запропонували оновлений варіант законопроекту про допомогу громадянам в умовах пандемії COVID-19 на суму $ 2,2 трлн, повідомила спікер нижньої палати Конгресу Ненсі Пелосі.

"Демократи виконують нашу обіцянку піти на компроміс з цим оновленим законопроектом. Ми змогли внести критичні доповнення і знизити вартість законопроекту", - зазначила Пелосі.

Згідно з опублікованою її офісом заявою, пропонований законопроект "включає нове фінансування, необхідне для запобігання катастрофи для шкіл, малого бізнесу, ресторанів, концертних залів, працівників авіакомпаній і інших".

Зокрема, він передбачає виділення $ 436 млрд на надзвичайну допомогу для державних і місцевих органів влади, виплати $ 1,2 тис. більшості американців, збільшення виплат з безробіття.

Законопроект демократів містить ключове положення, підтримане президентом США Дональдом Трампом і республіканцями - $ 25 млрд для запобігання тисяч звільнень у пасажирських авіакомпаніях, а також $ 3 млрд для підрядників авіакомпаній.

Вона не уточнила, коли відбудеться голосування за останньою пропозицією.

На початку вересня республіканці запропонували свою версію законопроекту про додаткові заходи щодо підтримки в умовах пандемії, яка передбачала виділення з коштів федерального бюджету до $ 500 млрд на допомогу різним секторам економіки. На підтримку шкіл пропонувалося направити $ 105 млрд, ще $ 31 млрд - на дослідження з вакцини.

Офіційні переговори між Пелосі, лідером Демократичної партії Сенату Чаком Шумером, главою Мінфіну США Стівеном Мнучіним і главою адміністрації Білого дому Марком Медоуз, спрямовані на вироблення нового пакету надзвичайної економічної допомоги, зірвалися в серпні.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ