Події

"Голос" розпочинає збір підписів за проведення позачергового засідання ВР для створення ТСК щодо "вагнерівців"

Фракція "Голос" у Верховній Раді розпочала збір підписів за проведення позачергового засідання для створення в парламенті тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів можливого зриву спецоперації українських спецслужб із затримання бійців так званої Приватної військової компанії "Вагнера" у серпні цього року, повідомив нардеп Роман Костенко.

"Фракція "Голос", як і обіцяла, зареєструвала постанову за створення тимчасової слідчої комісії щодо зриву спецоперації щодо "вагнерівців". Тому що суспільство вимагає відповідей і відповідей на конкретні запитання: чи була державна зрада і чи можна довіряти владі? Навколо цієї теми вже дуже багато фейків. Розпочалася ціла інформаційна кампанія. Можливо для відволікання уваги. Журналісти оприлюднюють ніби секретну інформацію, правоохоронці викликають громадян на допити, а українське суспільство просто не розуміє, кому можна вірити", - заявив Костенко з трибуни ВР у вівторок.

Член фракції "Голос" і комітету з нацбезпеки та оборони вважає, що парламент має відіграти свою роль у розслідуванні, механізм ТСК - найефективніший для цього засіб.

"Ми бачимо, що створення ТСК гальмується, тому ми ініціюємо позачергове пленарне засідання і закликаємо всіх депутатів незалежно від політичних фракцій, незалежно від політичних сил підтримати нашу ініціативу. Ми маємо проголосувати і створити тимчасову слідчу комісію. Закликаю всіх приєднатися до неї та розібратися, що відбулося насправді", - додав нардеп.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ