Події

Київ поступово відмовляється від знезараження води хлором - Кличко

Київ поступово відмовляється від знезараження води хлором, уже 40% води, яку подають до будинків жителів столиці, очищають так, як це роблять у європейських країнах, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Щодня кияни споживають близько 700 млн літрів води. Сьогодні вже 40 відсотків води, що подається у домівки киян, очищають та знезаражують так, як це роблять в європейських країнах. Ми поступово залишаємо застарілі технології хлорування у минулому. Адже використання рідкого хлору – це великі екологічні та господарські ризики", - наводить слова мера прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Кличко під час перевірки роботи Дніпровської водопровідної станції зазначив, що станцію було побудовано понад 80 років тому, але саме завдяки її роботі Київ отримує майже 30% необхідної води.

Так, було ухвалено рішення про модернізацію станції: за три роки там побудували цех знезараження води діоксидом хлору, загальна вартість робіт становить 78 млн грн. Зазначається, що інвестувала кошти компанія "Київводоканал", тому запуск проекту не призведе до додаткових платежів для киян.

"Це справді сучасний європейський підхід, коли підприємство закладає фінанси в підвищення безпеки та ефективності свого виробництва, у поліпшення якості послуг. Обладнання, яке ми побачили, – італійського виробництва, підрядник – теж італійська компанія, що має досвід виконання таких проектів", - додав Кличко.

Він також нагадав, що 14 артезіанських насосних станцій, що постачають іще понад 10% води для жителів Києва, теж переведено з хлору на знезараження гіпохлоритом натрію.

"Тобто, сьогодні вже 40 відсотків води, що подається у домівки киян, знезаражується за допомогою безхлорних технологій. Діоксид хлору використовують у багатьох містах Європи – наприклад у Відні, Нюрнберзі та інших", - зазначив мер.

Окрім того, до 2022 року планується модернізувати Деснянську водопровідну станцію, яка забезпечує ще 60% води для жителів столиці.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ