Події

Зеленський повідомив, що церемонія прощання із загиблими поблизу Чугуєва курсантами може відбутися через два-три тижні

авіакаПрезидент України Володимир Зеленський повідомив, що церемонія прощання із загиблими внаслідок катастрофи літака Ан-26 поблизу Чугуєва курсантами може відбутися через два-три тижні, після роботи експертів.

"Що стосується церемонії, поки що має попрацювати експертна комісія, вони встановлюють тіла загиблих, є така процедура. Мені сказав і голова ДБР, і підтвердили в Міноборони, це може бути після роботи через два-три тижні. Я розумію, що потрібно такі речі робити терміново, особливо коли очікують рідні та близькі. Мої співчуття їм", - сказав він на брифінгу у вівторок під час робочої поїздки до Вінницької області.

Так, президент вважає, що через два-три тижні це буде можливо.

"Я розумію, що гроші це останнє, що може цікавити сім'ї. Але ми не можемо їм повернути їхніх дітей. Уряд отримав позицію від Офісу президента, і вони працюють над тим, щоб кожна сім'я отримала гроші для підтримки", - зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, 25 вересня близько 20:50 на автодорозі Київ-Харків-Довжанський сталася авіакатастрофа. Під час планових навчальних польотів впав і загорівся військовий літак марки АН-26, який здійснював посадку на аеродромі військової частини в місті Чугуєві Харківської області. На борту перебували 27 осіб (20 курсантів і сім офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). 26 людей загинули, вижив один курсант.

Держкомісію з розслідування обставин падіння літака АН-26 очолив Уруський.

На позачерговому засіданні уряду в суботу він зазначив, що для ідентифікації тіл загиблих в авіакатастрофі в Харківській області знадобиться від двох до трьох тижнів. "На сьогодні ідентифікацію жодного тіла здійснити не вдалося. Необхідна буде експертиза ДНК, для чого знадобиться додатковий час. За словами фахівців, це займе від 2-х до 3-х тижнів часу", - пояснив він.

За інформацією Держбюро розслідувань, перевіряються такі версії слідства: катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарата; катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем; неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за управління польотами; неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту.

Розпочато досудове розслідування за фактом порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило тяжкі наслідки (ст.416 Кримінального кодексу України).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ