11:09 30.09.2020

Версію теракту як причину катастрофи Ан-26 на Харківщині можна буде виключити після проведення вибухотехнічної експертизи - ДБР

2 хв читати
Версію теракту як причину катастрофи Ан-26 на Харківщині можна буде виключити після проведення вибухотехнічної експертизи - ДБР

Слідство не відкидає всіх можливих версій аварії літака в Чугуєві Харківської області, версію теракту можна буде виключити після проведення вибухотехнічної експертизи, повідомив керівник Головного слідчого управління Держбюро розслідувань (ДБР) Максим Борчаковський.

"Усі версії, які наразі звучать у ЗМІ, не відкидаються... Нині вирішується питання щодо вибухотехнічної експертизи... Її буде проведено однозначно. Крім вибухотехнічної експертизи, здійснюється технічне розслідування", - сказав він журналістам у середу в Києві.

Відповідаючи на уточнювальне запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про те, чи означає це, що виключити версію теракту можна буде тільки за результатами проведеної вибухотехнічної експертизи, Борчаковський сказав: "Так".

Як повідомлялося, 25 вересня близько 20:50 на автодорозі Київ-Харків-Довжанський сталася авіакатастрофа. Під час планових навчальних польотів впав і загорівся військовий літак марки АН-26, який здійснював посадку на аеродромі військової частини в місті Чугуєві Харківської області. На борту перебували 27 осіб (20 курсантів і сім офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). 26 людей загинули, вижив один курсант.

За інформацією Держбюро розслідувань, перевіряються такі версії слідства: катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарата; катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем; неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за управління польотами; неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту.

Розпочато досудове розслідування за фактом порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило тяжкі наслідки (ст.416 Кримінального кодексу України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА