19:13 03.10.2020

Кількість жертв від зсуву на заході Грузії зросла до п'яти, рятувальники шукають ще одного зниклого

2 хв читати
Кількість жертв від зсуву на заході Грузії зросла до п'яти, рятувальники шукають ще одного зниклого

Після двох днів інтенсивних пошукових робіт рятувальники виявили тіло 16-річного підлітка - п'ятої людини, що стала жертвою сходу масивного обвалу у села Джочі Гелвачаурського муніципалітету Аджарії (автономія Грузії), повідомляє в суботу Служба з управління надзвичайними ситуаціями МВС Грузії.

За інформацією відомства, тіла його батьків - спочатку матері, а потім і батька рятувальникам вдалося виявити і витягти з-під завалів напередодні. Пошуки ж їх сина, який знаходився разом із ними, коли на їхній будинок обрушився зсув масою приблизно в 40 тисяч тонн, весь цей час не припинялися навіть вночі, незважаючи на негоду і складний рельєф.

До цього в зоні зсуву рятувальники дістали з-під завалів спотворений автомобіль, в якому перебували двоє загиблих чоловіків.

"Наразі пошукові роботи тривають ще на одній постраждалій від зсуву локації - на річці Сатехія, звідки автомобіль, що впав туди, рятувальники вже витягли, а його водій зник", - йдеться в повідомленні Служби з управління НС.

Як повідомлялося, сильні зливи, що обрушилися в ніч на п'ятницю на Аджарію, призвели до сходження зсувів, затоплення вулиць, перших поверхів будинків, дворів і підвалів в цій автономії Грузії. Різко активізувалися селеві процеси. Великі маси землі і річки, що вийшли з берегів, перекрили дороги.

До пошуково-рятувальних робіт в зоні стихійного лиха були підключені понад 120 пожежників-рятувальників як із Аджарського підрозділу Служби з управління НС, так і з регіонів Самегрело, Імереті і Тбілісі.

До центру "112" надійшло 440 повідомлень із проханням про допомогу, переважно від жителів Батумі і Гелвачаурі. Паралельно з операцією з пошуку зниклих, увесь цей час тривають роботи з ліквідації наслідків стихії, на місцях мобілізовані відповідні служби і техніка.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА