14:06 05.10.2020

Обмежувальні карантинні заходи у регіонах дають позитивні результати - нарада у Зеленського

2 хв читати
Обмежувальні карантинні заходи у регіонах дають позитивні результати - нарада у Зеленського

Президенту України Володимиру Зеленському на селекторній нараді в понеділок повідомили, що обмежувальні карантинні заходи у регіонах України дають позитивні результати в ситуації з поширенням коронавірусу.

"Так, у містах, що розташовувалися в "червоних" зонах, зменшується динаміка захворюваності на коронавірусну інфекцію", - повідомляє прес-служба глави держави за підсумками наради.

Зеленський порушив питання забезпеченості киснем ліжок хворих на коронавірус. "Станом на минулий та позаминулий селектор забезпеченість киснем ліжок хворих на COVID-19 була 40,7%, а наша мета - більше ніж 80%. Ті питання, які ми маємо вирішувати за лічені дні, вирішуються тижні. І нам треба це пришвидшити. Серед цих питань також висока завантаженість лабораторій", - наголосив він.

Чиновники повідомили президенту, що необхідні документи вже готові, і уряд планує ухвалити їх у п'ятницю, 9 жовтня.

"Я знаю, що Національна академія медичних наук прийняла рішення про виділення 500 ліжок для госпіталізації хворих на коронавірус у семи наукових установах Києва. Це важлива інформація, і уряд має активно співпрацювати, щоб ця допомога не була втрачена", - зазначив Зеленський.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив також, що половина медичних закладів України вже отримала кошти на виплату підвищених зарплат лікарям за вересень поточного року, загалом це понад 670 млн грн.

Договори з Національною службою здоров'я вже уклали 80% лікарень, триває процес доукладання угод з іншими медзакладами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА