Події

Суд заарештував нацгвардійця, підозрюваного у "дідівщині", що призвела до смерті солдата

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід солдату Національної гвардії України, підозрюваному в скоєнні нестатутних взаємовідносин, які спричинили смерть його товариша зі служби, повідомляє прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

"7 жовтня 2020 року рішенням Печерського районного суду м. Києва підозрюваному військовослужбовцю НГУ обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб з утриманням його на гауптвахті Центрального управління Військової служби правопорядку по м. Києву та Київській області", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, підозрюваний солдат строкової служби порушив статутні правила взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності між ними відносин підлеглості. Він застосував насильство до свого товариша зі служби, змусивши останнього віджиматися від підлоги, після чого завдав удару кулаком правої руки в область грудної клітини. Від отриманого удару потерпілий втратив свідомість і не прийшовши до тями помер.

5 жовтня солдата затримали, наступного дня йому було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 406 (порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності відносин підлеглості, що заподіяло тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ