07:27 10.10.2020

Єреван і Баку домовилися про припинення вогню в Карабаху з полудня 10 жовтня

1 хв читати
Єреван і Баку домовилися про припинення вогню в Карабаху з полудня 10 жовтня

Вірменія і Азербайджан за підсумками багатогодинних переговорів у Москві домовилися про припинення вогню з 12:00 10 жовтня.

"Сторони погодились про наступне: 1) оголошується про припинення вогню з 12:00 10 жовтня 2020 року з гуманітарною метою для обміну військовополоненими та іншими утримуваними особами і тілами загиблих при посередництві і відповідно до критеріїв міжнародного Червоного Хреста; 2) конкретні параметри режиму припинення вогню будуть узгоджені додатково", - йдеться в заяві, зачитаній за підсумками тристоронніх консультацій главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

"3) Азербайджанська Республіка і Республіка Вірменія за посередництва співголів Мінської групи ОБСЄ на основі базових принципів врегулювання приступають до субстантивних переговорів з метою якнайшвидшого досягнення мирного врегулювання; 4) сторони підтверджують незмінність формату переговорного процесу", - наголошується в заяві.

Переговори глави МЗС Вірменії, Азербайджану та РФ, що почалися в п'ятницю в Москві, завершилися в ніч на суботу, вони тривали понад 10 годин.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА