Події

Сесія Європарламенту наступного тижня через COVID-19 відбудеться віддалено

Сесія Європейського парламенту наступного тижня відбудеться у віддаленому форматі через пов'язані з коронавірусом COVID-19 побоювання у Франції та Бельгії, повідомив у четвер голова Європарламенту Давид Сассолі.

"Я з жалем повідомляю, що пленарна сесія, запланована на наступний тиждень, відбудеться не в Страсбурзі, а віддалено. Ситуація у Франції та Бельгії - дуже серйозна, і подорожувати не рекомендується. Страсбург продовжує бути будинком Європарламенту, і ми зробимо все можливе, щоб потім повернутися туди", - написав Сассолі у Twitter.

Найбільшу частину часу Європарламент працює в Брюсселі, але щороку проводить 12 тижневих сесій у Страсбурзі. Нещодавно президент Франції Еммануель Макрон просив Європарламент скоріше повернутися в Страсбург.

"Я зубами і нігтями тримаюся за ідею, що Європейський парламент має проводити засідання в Страсбурзі, тому що якщо ми погодимося з тим, що Європейський парламент зустрічається тільки в Брюсселі, ми, вважайте, зазнали невдачі - бо через десять років усе буде в Брюсселі", - наводило слова французького президента видання Politico.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ