Події

КС відмовив у задоволенні клопотань про перенесення слухання справи щодо конституційності антикорупційного законодавства

Конституційний Суд України відмовив у задоволенні клопотань про відвід суддів і перенесення слухання за поданням щодо конституційності антикорупційного законодавства та розпочав розгляд справи у формі письмового слухання.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", перед безпосереднім розглядом подання суд розглянув заявлені учасниками клопотання про відвід суддів від розгляду справи і про перенесення слухання, і відмовив у їх задоволенні.

Як пояснив голова суду Олександр Тупицький, форма письмового слухання не передбачає обов'язкової присутності учасників конституційного провадження, тому клопотання про перенесення слухання через відсутність представників президента і Верховної Ради не задоволено.

Наразі суддя-доповідач у справі Ігор Сліденко викладає матеріали конституційного провадження, після чого, відповідно до процедури письмового слухання, відкрита частина засідання буде завершена і суд перейде до закритої частини розгляду подання.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ