Події

Голова КС: За потреби суд може повернутися до усного слухання у справі про конституційність антикорупційного законодавства

Голова Конституційного Суду Олександр Тупицький наголошує, що зміна форми слухання справи є правом суду, і судді КС можуть за потреби повернутися до усної форми слухання справи про конституційність антикорупційного законодавства.

"Це (зміна форми слухання - ІФ) є правом суду... Суд самостійно ухвалює такі рішення, не за примхою того чи іншого учасника провадження", - сказав Тупицький у вівторок після розгляду клопотання представника президента в КС Федора Веніславського щодо продовження слухання справи у формі усного слухання.

Тупицький пояснив, що суд не відмовив у задоволенні клопотання про повернення до усної форми слухання, оскільки судді можуть у будь-який момент ухвалити рішення слухати справу в усній формі.

Після доповіді матеріалів справи суддя-доповідач Ігор Сліденко уточнив, що форму слухання конституційного подання було змінено "у зв'язку з оголошенням Києва в "помаранчевій" зоні небезпеки".

Голова суду Олександр Тупицький, у свою чергу, додав, що, окрім цієї справи, ще цілу низку справ було переведено у форму письмового слухання з огляду на погіршення епідемічної ситуації в столиці, та наголосив, що суд готовий повернутися до усного слухання на стадії закритого розгляду.

Після виступу судді-доповідача суд завершив дослідження матеріалів у відкритій частині засідання та перейшов до закритої частини розгляду справи для ухвалення рішення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ