Події

У справі українця, засудженого в РФ за спробу контрабанди авіадеталей, вжито всіх заходів консульського реагування - МЗС

У справі громадянина України, засудженого в РФ за спробу контрабанди деталей військової авіатехніки з омського підприємства, вжито всього спектру заходів консульського реагування, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

"За інформацією консульства України в Новосибірську, у справі згаданого у вашому запиті громадянина було вжито всього спектру заходів консульського реагування. На неодноразові звернення установи до Управління ФСБ РФ в Омській області 8 серпня 2020 року було підтверджено арешт та обвинувачення громадянина в злочинах, передбачених ст. 226 КК РФ. Громадянину було забезпечено право на доступ до правової допомоги адвоката", - повідомило МЗС України у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

У міністерстві зазначили, що інформація про рішення суду у справі згаданого громадянина до консульської установи не надходила.

Як повідомила прес-служба регіонального управління ФСБ РФ, Первомайський райсуд Омська (РФ) відправив до колонії громадянина України за спробу контрабанди військової продукції з омського заводу. "У 2019 році Ігор Кузнецов спланував контрабандне вивезення деталей авіаційної військової техніки з Омська в Україну. Для здійснення своїх намірів він залучив посередника - громадянина Росії Миколу Черноскутова. У подальшому Кузнецов з його допомогою почав встановлювати контакти з жителями різних регіонів, що причетні до діяльності підприємств оборонного комплексу", - йдеться в повідомленні.

У листопаді 2019 року Кузнецов особисто прибув до Омська для придбання спільно з Черноскутовим деталей військового призначення, що цікавили його. Проте на стадії приготування злочину дії фігурантів були припинили співробітники ФСБ.

Під час розслідування співробітники відомства встановили, що в подальшому громадянин України мав намір організувати стійкий канал контрабандних постачань за кордон продукції військового призначення, яку виробляють російські підприємства.

Рішенням суду Кузнецова визнано винним за ч. 1 ст. 30, ч. 1 ст. 226.1 КК РФ (приготування до контрабанди озброєння), йому призначено покарання у вигляді двох років двох місяців колонії загального режиму та штрафу розміром 500 тис. рублів. Черноскутов отримав за пособництво (ч. 5 ст. 33, ч. 1 ст. 30, ч. 1 ст. 226.1 КК РФ) один рік десять місяців колонії загального режиму із штрафом 300 тис. рублів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ