Події

Київ отримав 50 нових автобусів виробництва МАЗ, до кінця року поставлять іще 150

Київ отримав 50 нових автобусів виробництва Мінського автомобільного заводу (МАЗ), до кінця року буде поставлено ще 150, повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) з посиланням на мера столиці Віталія Кличка у вівторок.

Згідно з повідомленням, ці 200 автобусів місто придбало на умовах лізингу, 50 із них уже вийшли на маршрути.

"Хочу наголосити, що навіть у цей непростий час, коли триває боротьба з пандемією, економічна криза, війна на сході України, столиця змогла закупити за останні кілька років 139 нових тролейбусів, 65 сучасних трамваїв і загалом 307 нових автобусів. 200 з них на умовах лізингу ми отримаємо до кінця цього року. Й сьогодні мені дуже приємно представити вам першу партію із двох сотень - 50 новеньких автобусів виробництва білоруського заводу МАЗ. До кінця року надійдуть іще 150 таких машин", - цитує Кличка прес-служба КМДА.

За його словами, сьогодні місто має велику потребу в таких автобусах. При цьому він уточнив, що значну кількість рухомого складу "Київпастрансу" становлять автобуси, термін експлуатації яких уже понад десять років.

У повідомленні зазначається, що нові автобуси мають низьку підлогу, пандуси та спеціальні місця в салоні для людей з інвалідністю. Автобуси обладнані системою відеоспостереження і навігації та відповідають екологічному стандарту "Євро-5". Кабіна водія і пасажирський салон оснащені кондиціонерами.

З нових 200 автобусів 120 - завдовжки 12 м і пасажиромісткістю 106 осіб. 80 автобусів - завдовжки майже 19 м, на 176 місць.

"Отримання нового транспорту великої місткості важливе і в ситуації пандемії, коли громадський транспорт може перевозити пасажирів лише в кількості місць для сидіння. Усі нові автобуси буде передано автопаркам комунального підприємства "Київпастранс" для роботи на найбільш завантажених маршрутах. Ми робимо все можливе, щоб люди пересувалися містом із комфортом, і створюємо умови, щоб автомобілісти максимально пересідали на громадський транспорт. Це допоможе розв'язати проблему з заторами, а також допоможе витісняти з ринку перевезень маршрутки, які вже давно застаріли й не відповідають вимогам сучасного комфортного транспорту", - наголосив Кличко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ