Події

Сенатори США заявили про загрози виборчим системам США з-за кордону

Виконуючий обов'язки голови сенатського комітету з розвідки республіканець Марко Рубіо і його заступник демократ Марк Ворнер попередили про загрози виборчим системам і інфраструктурі з боку противників США і закликали до пильності.

"Наші противники за кордоном прагнуть посіяти хаос і підірвати віру виборців в наші демократичні інститути, включно з виборчими системами та інфраструктурою, на які ми покладаємося для реєстрації та належного повідомлення про волевиявлення виборців. Вони можуть прагнути націлитися на ці системи (...), щоб підірвати довіру до них і нашу впевненість у них", - йдеться в заяві, опублікованій на сайті сенату.

Законодавці закликали в останні тижні перед виборами виявляти особливу обережність стосовно будь-якої інформації, пов'язаної з виборами.

Вони зазначили, що чиновники в штатах, пов'язані з виборами, "перебувають у постійному контакті з федеральними правоохоронними органами та фахівцями з кібербезпеки, щоб гарантувати виборам 2020 року безпеку і свободу від зовнішнього втручання".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ