Події

СБУ запобігла незаконному референдуму, який збиралася провести селищна рада на Харківщині

Служба безпеки України не допустила проведення місцевого референдуму для створення об'єднаної територіальної громади (ОТГ), який мали намір провести депутати селищної ради у Лозівському районі Харківської області.

"Оперативники спецслужби встановили, що селищний голова одного з населених пунктів Лозівського району Харківської області 21.09.2020 підписав незаконне рішення сесії ради про призначення місцевого референдуму для створення об’єднаної територіальної громади. Депутати разом із селищним головою вирішили, що нова територіальна громада, центром якої мав стати саме їхній населений пункт, має об’єднати ще сім сусідніх сіл", - написав на своїй сторінці у Facebook начальник прес-центру УСБУ у Харківській області Владислав Абдула.

За його словами, шляхом проведення "референдуму" депутати мали намір надати своєму рішенню статус легітимного.

У четвер, 22 жовтня, у рамках розпочатого слідчими Управління СБУ в Харківській області кримінального провадження, на момент початку роботи комісій із проведення місцевого референдуму тривають невідкладні слідчі дії із встановлення причетних до протиправної діяльності, а також вилучення речових доказів.

"Служба безпеки України попереджає про неприпустимість дій, передбачених ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України - ІФ) КК України, які можуть привести до порушення цілісності та суверенітету держави", - наголосив Абдула.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ