Події

Лікарні Бельгії готуються до напливу коронавірусних пацієнтів

У бельгійських лікарнях оголошено ступінь готовності з коронавірусу 2А, що означає бронювання 60% місць у відділеннях інтенсивної терапії під пацієнтів COVID-19.

Ті лікарні, які ще затрималися в стадії 1B (50% місць для коронавірусних хворих), зобов'язані підвищити готовність до 2А до 2 листопада, повідомляють бельгійські ЗМІ з посиланням на спеціалізований госпітальний комітет.

Це означатиме, що під хворих COVID-19 має бути зарезервовано 4 тис. 800 звичайних ліжко-місць, і 1 тис. 200 - у відділеннях інтенсивної терапії. Планування медичних послуг, окрім коронавірусу, має адаптуватися до обставин і навіть припинятися.

Фаза 2A - передостання з п'яти (0, 1A, 1B, 2A і 2B), розроблених для оптимізації лікарняного розміщення коронавірусних пацієнтів із забезпеченням, наскільки можливо довго, звичайної роботи установ. Це робиться задля продовження надання послуг пацієнтам з іншими захворюваннями і дотримання умов безпеки.

Таким чином, не пізніше 2 листопада 60% місць у відділеннях інтенсивної терапії повинно бути розраховано на пацієнтів з COVID-19. До цієї дати, уточнюють ЗМІ, ліжка і обладнання повинні бути готові, але це не обов'язково означає їх задіяння.

За минулу добу в Бельгії зареєстровано 13 тис. 227 нових заражень коронавірусом, 421 хворий госпіталізований, 50 осіб із діагнозом COVID-19 померли, повідомив інститут суспільної охорони здоров'я Sciensano.

Така кількість летальних випадків не відзначалася вже з середини травня. З 12 до 18 жовтня середня щоденна кількість смертей від коронавірусу зросла на 87% у порівнянні з попереднім тижнем.

З початку пандемії в Бельгії кількість жертв COVID-19 досягла 10 тис. 539.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ