Події

Кінотеатрам дозволено працювати в "червоній" зоні карантину – Мінкультури України

В Україні кінотеатрам дозволено працювати в "червоній" зоні карантину, рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС), повідомляє прес-служба Міністерства культури та інформаційної політики України.

"Як і в багатьох країнах Європи - тепер і в Україні кінотеатрам дозволено працювати в "червоній" зоні карантину. Відвідувачі тут можуть почуватися безпечно - маски, кондиціонування, розсадження через крісло - 50% залу", - йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Зазначається, що відповідне рішення Державна комісія з питань ТЕБ та НС ухвалила за ініціативою Міністерства культури та інформаційної політики та представників мереж кінотеатрів.

Також відомство вивчає і ситуацію щодо подальшої роботи закладів культури в "червоних" зонах - передусім театрів і музеїв.

"Таке рішення не тільки дасть змогу глядачам отримати "свіжий ковток повітря" від нових фільмів або вистав, а й допоможе вижити культурним інститутам в період карантину", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, відповідно до рішення Державної комісії з 23 жовтня в "червону" зону потрапили Чернігів, Чернівці, Хмельницький, Харків, Тернопіль, Суми, Рівне, Полтава, Миколаїв, Івано-Франківськ та інші міста і райони України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ