Події

КЗРК підтверджує зобов'язання не переслідувати протестувальників і не вважає раніше поданий цивільний позов таким, що суперечить домовленостям

Адміністрація Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК) підтверджує свої зобов'язання, взяті під час підписання угоди з працівниками-протестувальниками про непереслідування їх, крім раніше поданого цивільного позову.

Згідно з офіційною інформацією компанії, адміністрація КЗРК підтверджує взяті на себе зобов'язання "не здійснювати кримінального та адміністративного переслідувань, а також не притягати до кримінальної, адміністративної, дисциплінарної, матеріальної відповідальності працівників комбінату у зв'язку з підземними протестами".

Отже, наголошується, що адміністрація послідовно виконує раніше взяті на себе зобов'язання від 10 вересня 2020 р. під час підписання в односторонньому порядку "Меморандуму про порозуміння та виконання зустрічних вимог між адміністрацією та працівниками КЗРК, спрямованих на усунення причин та наслідків у зв'язку із залишенням в підземних умовах праці після закінчення робочої зміни".

Водночас КЗРК роз'яснює, що 28 вересня 2020 р. підприємство звернулося до Жовтневого районного суду з позовом до 10 відповідачів – фізичних осіб, які є працівниками підприємства, треті особи – ПМГУ ПАТ "Кривбасзалізрудком", НПГУ ПАТ "Кривбасзалізрудком", щодо визнання незаконним фактичного страйку, організованого відповідачами в підземних умовах шахт "Родіна", "Октябрська", "Гвардійська", "Тернівська", яка розпочалась з 3 вересня без оголошення та висунення офіційних вимог адміністрації КЗРК.

"Зазначений позов подано і розглядається в порядку цивільного судочинства у суді загальної юрисдикції. Незалежно від результатів розгляду позову суд не може і не буде вирішувати питання про настання кримінальної, адміністративної або дисциплінарної відповідальності будь-кого з працівників підприємства взагалі або відповідачів зокрема", - констатується в офіційній інформації компанії.

Також наголошується, що жодних коментарів по суті позову або обставин, що підлягають з'ясуванню під час розгляду справи або ходу судового процесу, адміністрація КЗРК не даватиме до вирішення справи по суті, оскільки протилежні дії будь-яких осіб є проявом позапроцесуального впливу на суд, резюмується в коментарі.

Як повідомлялося, 3 вересня гірники шахти "Октябрська" КЗРК залишилися під землею у рамках протесту, пізніше до них долучилися працівники інших шахт підприємства. Адміністрація КЗРК з 1 вересня підвищила тарифні ставки і посадові оклади на 10-25%, з 1 жовтня працівникам підвищено зарплату ще на 10%. У результаті із 414 протестувальників чотирьох шахт лише 21 людина залишалася на ранок 15 жовтня в шахті "Октябрська". 15 жовтня ввечері було підписано угоду між адміністрацією та представниками трудового колективу. Гірники припинили страйк і вийшли на поверхню.

КЗРК 28 вересня звернувся до Жовтневого райсуду Кривого Рогу з позовом до 10 відповідачів - фізичних осіб, що є працівниками підприємства, треті особи - профспілкові організації підприємства, про визнання незаконним страйку, організованого відповідачами в підземних умовах шахт підприємства і розпочатого 3 вересня без оголошення та висунення офіційних вимог адміністрації.

Судове засідання призначене на 16 жовтня.

Шахта "Октябрська", "Родіна", "Гвардійська" і "Тернівська" входять до складу ПАТ "КЗРК".

КЗРК спеціалізується на підземному видобутку залізної руди.

Компанії Starmill Limited належить 99,88% акцій комбінату.

КЗРК володіють група "Метінвест" та група "Приват". Операційне управління підприємством здійснює група "Приват".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ