19:09 29.10.2020

Білорусь запровадила обмеження на в'їзд на кордоні з Україною через COVID-19

2 хв читати
Білорусь запровадила обмеження на в'їзд на кордоні з Україною через COVID-19

Білорусь запровадила обмеження на в'їзд на кордоні з Україною через COVID-19, повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Республіка Білорусь запровадила обмеження на своєму кордоні з Україною. Такі повідомлення надійшли до органів Державної прикордонної служби від білоруських прикордонників", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Демченко зазначив, що з 18:00 четверга за мінським часом запроваджуються певні обмеження, фактично заборона на в'їзд на територію Білорусі.

"Це пов'язано з недопущенням поширення коронавірусу. Під виняток, хто може перетнути кордон, потрапляють лише люди, які їдуть за дипломатичними або службовими паспортами, водії вантажних транспортних засобів, які здійснюють міжнародні перевезення, а також члени поїзних бригад. Водночас нічого не зазначено щодо обмежень на виїзд із Білорусі", - пояснив він.

За словами речника Держприкордонслужби, термін, до якого діятиме це обмеження, не зазначено.

"Про зняття цих обмежень буде повідомлено додатково", - зазначив Демченко.

Раніше Держприкордонкомітет Білорусі повідомив, що тимчасово обмежується в'їзд на територію республіки через наземні пункти пропуску окремих категорій фізичних осіб з Латвії, Литви, Польщі та України.

"У зв'язку з епідемічною обстановкою, що склалася в суміжних країнах, Білорусь тимчасово обмежує в'їзд на свою територію через наземні пункти пропуску окремих категорій фізичних осіб з Латвії, Литви, Польщі та України", - повідомили в прес-службі Держприкордонкомітету в четвер.

Там уточнили, що під обмеження не підпадають співробітники дипломатичних представництв і консульських установ, які мають дипломатичні та службові паспорти. Також вони не стосуються водіїв транспортних засобів, призначених для здійснення міжнародних автомобільних перевезень; членів поїзних і локомотивних бригад міжнародного залізничного сполучення.

Водночас пункт пропуску в Національному аеропорту "Мінськ" функціонує без цих обмежень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА