Події

Американський Мін'юст розслідує справу про можливі хабарі адміністрації Трампа в обмін на президентське помилування - ЗМІ

Міністерство юстиції США розслідує можливу корупційну схему передання хабарів до адміністрації за те, щоб отримати президентське помилування звинувачених у вчиненні злочинів, повідомляють американські ЗМІ з посиланнями на розсекречені документи федерального суду.

Зокрема, як випливає з документів, федеральні прокурори у Вашингтоні заявили, що вони отримали докази корупційної схеми, суть якої полягала в тому, що хтось "пропонував значний політичний внесок в обмін на президентське помилування або відтермінування вироку".

Прокурори також розслідують "секретну лобістську схему", в якій дві невстановлених особи "діяли як лобісти високопоставлених чиновників Білого дому, не дотримуючись вимоги щодо реєстрації закону про розкриття лобістської інформації".

Приблизно половина 18-сторінкового документа була відредагована, в результаті загальнодоступна версія містила мало подробиць імовірної схеми, в ній не називають прізвищ людей, потенційно залучених до неї, наголошується в повідомленнях ЗМІ.

Телеканал CNN нагадує, що Дональд Трамп за час свого президентства помилував 29 осіб і пом'якшив вироки 16 людям. Тільки минулого тижня Трамп помилував свого колишнього радника з національної безпеки Майкла Флінна, якого було засуджено за те, що він брехав на допитах у ФБР.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ